Fjolla drithërash

Lino Rizholino

Efekti bamirës i orizit për shëndetin e më të ndjeshmëve

Lino Rizholino

Qulli i shijshëm nga orizi është i begatuar me vitamina (B1, B2, B6, C, E, niacin dhe acid folik) dhe hekur, ideal për fillim të ushqimit shtesë të fëmijës, duke qenë se orizi si ushqim ndër të parët do të duhej të futej në ushqimin shtesë të foshnjave.  

Është mirë të dihet se nuk përmban gluten, ashtu që është  zgjedhje e jashtëzakonshme për fëmijë dhe të rritur të cilën vuajnë nga sëmundja celiake. 

Lino urtësitë

Orizi, përveç që është shumë i mirë, është një ushqim që ushqen më së shumti njerëz në planetin tonë. Nuk është çudi që në disa kultura konsiderohet dhuratë e  perëndive.

Lino urtësitë