Qulle të gatshme

Lino qull bananeje me mollë dhe djathë

Burim i energjisë dhe lehtë i tretshëm

Lino qull bananeje me mollë dhe djathë
Lino qull bananeje me mollë dhe djathë

Molla dhe banania me djathë është  qull frutash me pjesëmarrje të madhe djathi, që nuk përmban gluten.  

Banania si burim i mirë i energjisë  është një ndër ushqimet e para në të cilin fëmija mësohet në fazën e të ushqyerit shtesë.
Së bashku me mollën, me shije të butë dhe lehtë i tretshëm, dhe me djathë si burim i mirë i kalciumit, e bëjnë këtë një kombinim të pa rezistueshëm destinuar foshnjave që nga muaji  8 i jetës.  

 

Lino urtësitë

E gjithë bota i ha dhe i do bananet. Në Ugandë janë aq të popullarizuara sa që fjala e tyre “banana” ka domethënien “ushqim”. 

Lino urtësitë